Ponyclub voor kinderen tot 16 jaar!​

Ben je 16+ kijk dan snel op de manege pagina!

PonyClub: 

Elke woensdag middag en zaterdag ochtend/middag is iedereen van 6 tot 16 jaar van harte welkom!
 In twee uur tijd gaan spelenderwijs met een stukje theorie en heel veel praktijk, kinderen leren omgaan met pony’s en wat er allemaal bij komt kijken! Af en toe komt er wel eens iets voorbijlopen, kruipen, zwemmen of vliegen… Ook hier besteden we graag aandacht aan.

Het is een echte buitenactiviteit, maar bij slecht weer kunnen we uiteraard alles overdekt doen. Ons streven is echter zoveel mogelijk buiten in de natuur te zijn met de pony’s! We leren de basis van het echte paardrijden. De kinderen zijn 2 uur bij ons, dus de ouders kunnen heerlijk genieten van een hapje/drankje in onze herberg, maar ook even de boodschappen doen, met de hond wandelen, etc… 

Ponyrijles: 

We hebben lessen voor alle leeftijden en niveaus. Voor kinderen die onzeker of angstig zijn, starten we met een apart traject, waarbij we ze eerst 1 op 1 begeleiden doormiddel van privélessen. We streven ernaar om zo snel mogelijk in een groep, met een goed gevoel mee te kunnen laten rijden, dit alles gaat in overleg met ouders/verzorgers. Van iedereen die nieuw start met ponyrijlessen (niet bij de ponyclub), verwachten we eerst dat ze samen met een ouder/begeleider een privéles volgen. Dit is om te kunnen bepalen welke les het beste bij jou past en om samen met jouw ouder/begeleider te leren hoe je een pony begeleidt, poetst, op- en afzadelt.  

 

 Kabouterles: 

Voor kindjes van 2,5 tot 6 jaar die het leuk vinden om samen met hun ouder/begeleider,  één keer in de twee weken lekker pony te hobbelen. De ouder/begeleider dient zelf de pony vast te houden tijdens deze lesjes, alles gaat spelenderwijs en dit is géén “echte” paardrijles, dat vinden wij niet verantwoord op deze leeftijd. We leren wel balans, houding en plezier hebben samen, het echte rijden komt later wel!  

Privéles: 

Om welke reden ook, een privéles is wel eens fijn. Net dat ene even bijschaven, angst overwinnen, een zit lesje of juist nog een extra keer trainen voor een wedstrijd. Onze instructeurs staan altijd voor je klaar!

Buiten/bosrit/wandeling: 

Als het weer het toelaat, plannen we graag buitenritten in. Wanneer u genoeg ervaring heeft om uw eigen kind te begeleiden kunt u een pony aan de hand mee nemen voor een wandeling, uw kind kan dan op de pony of met u mee wandelen. Voor echte pro’s zijn bosritten ook mogelijk, denk bv aan moeder en dochter samen in het bos! Vanaf oktober t/m april mogen we op het strand van de Galderse meren, dus als het weer het toelaat is zelfs zwemmen een optie!

Kinderfeestjes: 

Kinderfeestjes staan garant voor pret en lol! 
Er zijn heel veel dingen mogelijk, o.a. ponyrijden, disco, springkasteel, ponywandeling, stokpaardjes race enzovoort… De activiteiten kunnen allemaal overdekt plaatsvinden, dus bij slecht weer gaat alles gewoon door! Ook bij u op locatie is van alles mogelijk, weleens een paard in uw gang gehad (onze Mr. Nilsson past met zijn 1.10m overal)? 

Alles kan en mag, we vertellen u graag meer over alle mogelijkheden in een persoonlijk contact.

Leasepony: 

Onze pony’s zijn ook te lease voor minimaal 2 dagen per week, vraag één van onze instructeurs naar de mogelijkheden en voorwaarden!
  

Ponykamp: 

Laat het feest maar beginnen! Pony, paard, pony, paard, pony, paard, pimp je pony, pony, paard, bonte avond (incl. bonte mascotte), pony, paard, eten, pony, paard, drinken, pony, paard, zwemmen & waterspelen (bij mooi weer), pony, paard, stokpaardjes race, thema’s zullen wisselen, zodat we altijd iets nieuws aanbieden! We organiseren kampen met en zonder overnachting! Mee brengen van eigen pony/paard is zeker mogelijk! 

Inschrijven voor alle lessen, kampen en/of andere mogelijkheden altijd per email: Ponyclub@hoevegalderzicht.nl of manege@hoevegalderzicht.nl

Betalingen kunnen online via www.hoevegalderzicht.nl/inschrijvingen

Data ponykampen 2020

17 februari t/m 21 februari
24 februari t/m 28 februari
6 april t/m 10 april
13 april t/m 17 april 
27 april t/m 1 mei 

Tarieven tot 16 jaar:

  • Ponyclub                     €50,-              per maand
  • Groepsles                   €150,-            per kwartaal 
  • Eigen paard/pony     €120,-            per kwartaal
  • Kabouter les               €50,-              per kwartaal
  • Privéles                       €15,-              half uur
  • Bosrit/wandeling       €12,50          per uur
  • Leasepony                  €25,-              vanaf prijs per maand
  • Ponykamp                   €275,-           ma/vr incl. overnachten 
  • Dagkamp                     €200,-           ma/vr excl. overnachten
  • Meebrengen eigen pony/paard inclusief hooi / stro week €35,- weekend €25,- op vlas + €10,-