Manege Hoeve Galderzicht

Dressuurlessen: Het overgrote deel van de lessen bestaat uit dressuurlessen. Vrijwel elke dag is er een les die past bij jouw niveau. De groepen worden samengesteld op basis van rijervaring, maar er wordt ook gekeken naar leeftijd. We bieden een zeer afwisselend lesprogramma. Hierin komen ook o.a. springen en carrousel rijden aan bod. In de groepslessen, rijdt men verspreid door de bak, dus niet achter elkaar. 

Voor mensen/kinderen die onzeker of angstig zijn, starten we graag eerst met een apart traject, waarbij we ze eerst 1 op 1 begeleiden doormiddel van privélessen. We streven ernaar om zo snel mogelijk door te stromen naar een passende groep. Dit alles gaat uiteraard in overleg. Van iedereen die nieuw start met rijlessen (niet bij de ponyclub of kabouter), verwachten we eerst dat je een privéles volgt. Dit is om te kunnen bepalen welke les het beste bij jou past en om de verzorging door te nemen; begeleiden van paard/pony, poetsen, op- en afzadelen e.d. een goede start is belangrijk!

Springlessen: Het is ook mogelijk om een springlessen te volgen, wij nemen echter geen nieuwe aanmeldingen meer aan(let op; klanten die al springen bij manege overbos, mogen dit uiteraard ook bij ons voortzetten)! Ook hierin zijn verschillende niveaus voorzien, we beschikken dan ook over een ruime springtuin waar u van beginner tot Z-niveau u hart kan ophalen, in de winter periode zijn deze lessen in de binnenbak. Techniek, balans en meedenken in het parcours zijn onderwerpen die wij hoog in het vaandel dragen bij de springlessen. Het wedstrijdgericht rijden komt hierbij zeker aan bod. Vanaf 1 juli 2021 zijn er geen springlessen meer op manegepaarden/pony’s. 

PonyClub: Elke woensdag middag en zaterdag is iedereen van 6 tot 14 jaar van harte welkom! In twee uur tijd gaan spelenderwijs met een stukje theorie en heel veel praktijk, kinderen leren omgaan met pony’s en wat er allemaal bij komt kijken! Af en toe komt er wel eens iets voorbijlopen, kruipen, zwemmen of vliegen… Ook hier besteden we graag aandacht aan.
Het is een echte buitenactiviteit, maar bij slecht weer kunnen we uiteraard alles overdekt doen. Ons streven is echter zoveel mogelijk buiten in de natuur te zijn met de pony’s! We leren de basis van het echte paardrijden. De kinderen zijn 3 uur bij ons, dus de ouders kunnen heerlijk genieten van een hapje/drankje in onze herberg, maar ook even de boodschappen doen, met de hond wandelen, etc… Het is niet de bedoeling dat de ouder blijven kijken, we leren de kinderen namelijk zelfstandig alles te gaan doen en ouders gaan nou eenmaal van natura helpen…

Kabouterles: Voor kindjes van 2,5 tot 6 jaar die het leuk vinden om samen met hun ouder/begeleider,  één keer in de twee weken lekker pony te hobbelen. De ouder/begeleider dient zelf de pony vast te houden tijdens deze lesjes, alles gaat spelenderwijs en dit is géén “echte” paardrijles, dat vinden wij niet verantwoord op deze leeftijd. We leren wel balans, houding en plezier hebben samen, het echte rijden komt later wel!  

Opstartcursus: Heb jij nog geen ervaring met paarden of paardrijden, maar lijkt het je wel superleuk? Dan is de opstartcursus iets voor jou!
Of je nu 4 of 44 bent dat maakt ons niks uit. Om te starten met paardrijden is de opstartcursus super handig! De cursus bestaat uit 5 privélessen van een half uur. Tijdens deze lessen wordt er geleerd hoe een paard/pony verzorgd moet worden(halsteren, poetsen en opzadelen e.d.). Daarna worden er in de laatste les de belangrijkste basisdingen van het paardrijden geleerd.
Als deze cursus afgerond is, dan ben je “wellicht” al klaar om te starten in de groepslessen, kabouterlessen of ponyclub, indien gewenst/noodzakelijk zijn er ook nog privélessen mogelijk voor dat je het diepe in gaat. 

Privéles: Om welke reden ook, een privéles is wel eens fijn. Net dat ene even bijschaven, angst overwinnen, een zit lesje of juist nog een extra keer trainen voor een wedstrijd. Onze instructeurs staan altijd voor je klaar!

Crosstraining: Met onze trots op het erf Okke Peemen(google anders even), durven we echt wel onze laarzen uit te trekken om er naast te lopen! We hebben een super gaaf buiten crossterrein en bouwen ook wel eens de mega binnenbak om tot 1 cross walhalla. Vraag gerust is naar de mogelijkheden! Crossen is alleen mogelijk met een eigen paard/pony!

Bosritten: Op slechts 10 minuten zijn we in de ‘achtertuin van Breda’, wat wellicht oneerbiedig klinkt voor een prachtig bos als het Mastbos. Hier bevinden zich brede, lange ruiterpaden en kunnen we uren rijden en genieten van de prachtige natuur die het mastbos ons kan bieden. 
BELANGRIJK: Om ongelukken ter verkomen is het noodzakelijk dat wij weten of het niveau hoog genoeg is! Wanneer je een winstpunt in de B kan aantonen is dat voldoende, mocht je geen wedstrijden rijden, of niet zeker zijn, plannen we eerst een privéles. Dit is niet omdat onze paarden niet braaf zijn, maar wel omdat we heel veel van ze houden! HET BLIJVEN DIEREN.

Buitenwandeling voor kinderen aan de hand(alleen voor rijdende lesklanten): 
Als het weer het toelaat, plannen we graag buitenritten in. Wanneer u genoeg ervaring heeft om uw eigen kind te begeleiden kunt u een pony aan de hand mee nemen voor een wandeling, uw kind kan dan op de pony of met u mee wandelen. Voor echte pro’s zijn bosritten ook mogelijk, denk bv aan moeder en dochter samen in het bos! Vanaf oktober t/m april mogen we op het strand van de Galderse meren, dus als het weer het toelaat is zelfs zwemmen een optie!

Kinderfeestjes: Kinderfeestjes staan garant voor pret en lol! 
Er zijn heel veel dingen mogelijk, o.a. ponyrijden, disco, springkasteel, ponywandeling, stokpaardjes race enzovoort… De activiteiten kunnen allemaal overdekt plaatsvinden, dus bij slecht weer gaat alles gewoon door! Ook bij u op locatie is van alles mogelijk, weleens een paard in uw gang gehad (onze Mr. Nilsson past met zijn 1.10m overal)? 

Alles kan en mag, we vertellen u graag meer over alle mogelijkheden in een persoonlijk contact.

Ponykamp: Laat het feest maar beginnen! Pony, paard, pony, paard, pony, paard, pimp je pony, pony, paard, bonte avond (incl. bonte mascotte), pony, paard, eten, pony, paard, drinken, pony, paard, zwemmen & waterspelen (bij mooi weer), pony, paard, stokpaardjes race, thema’s zullen wisselen, zodat we altijd iets nieuws aanbieden! We organiseren kampen met en zonder overnachting! Mee brengen van eigen pony/paard is zeker mogelijk! Dagkamp is van 9:00 tot 17:00!

PONYKAMPEN 2021 
(kampen gaan door bij 10 inschrijvingen, overnachten vanaf 10 jaar mogelijk bij kampen voor alle leeftijden)

Juli – 26 tot 30 – BIJNA VOL! Inschrijven met een eigen pony is altijd mogelijk! 
Alle leeftijden – met en zonder overnachten, geen losse dagen mogelijk.
Augustus – 2 tot 6 – BIJNA VOL! Inschrijven  met een eigen pony is altijd mogelijk! Tienerkamp 12+ met overnachten, geen losse dagen mogelijk. 
Augustus – 16 tot 20 – Kiddo’s dagkamp van 5 tot 10 jaar, losse dagen mogelijk!

Uit de volgende dagen kunt u dagen combineren. Het minimale aantal dagen is 4, maar uiteraard zijn 8 dagen ook mogelijk. Bij 5 of meer is de dag prijs €40,- ipv €45,-. Op het aanmeldformulier kunt u alle dagen los selecteren; 
Augustus – 23, 24, 26, 27, 30, 31 – Dagkamp alle leeftijden
September 2, 3 – Dagkamp alle leeftijden.

Inschrijvingen voor ponykamp kunnen via ons aanmeldformulier, klik hier.

De truttenclub a.k.a. damesponykamp: Gewoon als vriendinnen is een weekend is gek doen, vroeger gereden samen of gisteren nog? Of gewoon alleen samen een ritje en lekker bijkletsen onder het genot van een heerlijk diner, BBQ of hapje? Bij ons kan het niet gek/leuk genoeg, wij geven een voorzetje:
Rijden, zwemmen, spelletjes avond, heerlijk eten en genoeg drankjes… Maak het zelf maar af…
Wij kunnen alles plannen, of trek je liever je eigen plan met je team, we bieden ook graag alleen onze faciliteiten aan! (of… Heel romantisch samen een stapelbed delen? Dus nemen we de mannen wel mee en stoppen we die overdag in een buggy?) Mee brengen van eigen pony/paard is zeker mogelijk!

Via de truttenclub worden er ook weekendjes gepland, waarbij je je ook kan aansluiten! Maak jij makkelijk contact en ben je gezellig? Hou onze Facebookpagina, tiktok of insta goed in de gaten! De oppertrut, verteld je graag meer… Ze reageert altijd 

Heb je nog een ander leuk idee? Kom maar op!