Manege Hoeve Galderzicht

Dressuurlessen: Het overgrote deel van de lessen bestaat uit dressuurlessen. Vrijwel elke dag is er een les die past bij jouw niveau. De groepen worden samengesteld op basis van rijervaring, maar er wordt ook gekeken naar leeftijd. We bieden een zeer afwisselend lesprogramma. Hierin komen ook o.a. springen en carrousel rijden aan bod. In de groepslessen, rijdt men verspreid door de bak, dus niet achter elkaar. 

Voor mensen/kinderen die onzeker of angstig zijn, starten we graag eerst met een apart traject, waarbij we ze eerst 1 op 1 begeleiden doormiddel van privélessen. We streven ernaar om zo snel mogelijk door te stromen naar een passende groep. Dit alles gaat uiteraard in overleg. Van iedereen die nieuw start met rijlessen (niet bij de ponyclub of kabouter), verwachten we eerst dat je een privéles volgt. Dit is om te kunnen bepalen welke les het beste bij jou past en om de verzorging door te nemen; begeleiden van paard/pony, poetsen, op- en afzadelen e.d. een goede start is belangrijk!

Springlessen: Het is ook mogelijk om een springlessen te volgen met een eigen paard, ook van buitenaf. Ook hierin zijn verschillende niveaus voorzien, we beschikken dan ook over een ruime springtuin waar u van beginner tot Z-niveau u hart kan ophalen, in de winter periode zijn deze lessen in de binnenbak. Techniek, balans en meedenken in het parcours zijn onderwerpen die wij hoog in het vaandel dragen bij de springlessen. Het wedstrijdgericht rijden komt hierbij zeker aan bod. Vanaf 1 juli 2021 zijn er geen springlessen meer op manegepaarden/pony’s. 

Kabouterles: Voor kindjes van 2,5 tot 6 jaar die het leuk vinden om samen met hun ouder/begeleider,  één keer in de twee weken lekker pony te hobbelen. De ouder/begeleider dient zelf de pony vast te houden tijdens deze lesjes, alles gaat spelenderwijs en dit is géén “echte” paardrijles, dat vinden wij niet verantwoord op deze leeftijd. We leren wel balans, houding en plezier hebben samen, het echte rijden komt later wel!  

Opstartcursus: Heb jij nog geen ervaring met paarden of paardrijden, maar lijkt het je wel superleuk? Dan is de opstartcursus iets voor jou!
Of je nu 4 of 44 bent dat maakt ons niks uit. Om te starten met paardrijden is de opstartcursus super handig! De cursus bestaat uit 5 privélessen van een half uur. Tijdens deze lessen wordt er geleerd hoe een paard/pony verzorgd moet worden(halsteren, poetsen en opzadelen e.d.). Daarna worden er in de laatste les de belangrijkste basisdingen van het paardrijden geleerd.
Als deze cursus afgerond is, dan ben je “wellicht” al klaar om te starten in de groepslessen, kabouterlessen of ponyclub, indien gewenst/noodzakelijk zijn er ook nog privélessen mogelijk voor dat je het diepe in gaat. 

Privéles: Om welke reden ook, een privéles is wel eens fijn. Net dat ene even bijschaven, angst overwinnen, een zit lesje of juist nog een extra keer trainen voor een wedstrijd. Onze instructeurs staan altijd voor je klaar!

Crosstraining: Met onze trots op het erf Okke Peemen(google anders even), durven we echt wel onze laarzen uit te trekken om er naast te lopen! We hebben een super gaaf buiten crossterrein en bouwen ook wel eens de mega binnenbak om tot 1 cross walhalla. Vraag gerust is naar de mogelijkheden! Crossen is alleen mogelijk met een eigen paard/pony!

Bosritten: Op slechts 10 minuten zijn we in de ‘achtertuin van Breda’, wat wellicht oneerbiedig klinkt voor een prachtig bos als het Mastbos. Hier bevinden zich brede, lange ruiterpaden en kunnen we uren rijden en genieten van de prachtige natuur die het mastbos ons kan bieden. 
BELANGRIJK: Om ongelukken ter verkomen is het noodzakelijk dat wij weten of het niveau hoog genoeg is! Wanneer je een winstpunt in de B kan aantonen is dat voldoende, mocht je geen wedstrijden rijden, of niet zeker zijn, plannen we eerst een privéles. Dit is niet omdat onze paarden niet braaf zijn, maar wel omdat we heel veel van ze houden! HET BLIJVEN DIEREN. Een overzicht van geplande ritten staan onderaan deze pagina.

Ponykamp: Laat het feest maar beginnen! Pony, paard, pony, paard, pony, paard, pimp je pony, pony, paard, bonte avond (incl. bonte mascotte), pony, paard, eten, pony, paard, drinken, pony, paard, zwemmen & waterspelen (bij mooi weer), pony, paard, stokpaardjes race, thema’s zullen wisselen, zodat we altijd iets nieuws aanbieden! We organiseren kampen met en zonder overnachting! Mee brengen van eigen pony/paard is zeker mogelijk! Dagkamp is van 9:00 tot 17:00! Data zullen wanneer deze bekend worden gemaakt hieronder melden.

Download door erop te klikken:

 

Hoeve Galderzicht – Medische fiche 2021

Hoeve Galderzicht – Tarieven 2021 Komen binnnenkort online. Meer info kunt u ons mailen: manege@hoevegalderzicht.nl